Празнуване на Деня на Дунав с природен триатлон

Имаме изключителното удоволствие да ви поканим на първия по рода си Природен триатлон „Свободен Дунав”.

По-случай празника на най-емблематичната европейска река, организираме събитието именно в този район. Трасето е специално подбрано и съвсем не е случайно. Предизвикателствата по него ще ви изненадат приятно, а пейзажите ще ви очароват.

Природният триатлон на WWF е една страхотна възможност да съчетаете спорт с природа, да се впуснете в необикновено приключение, а също и да натрупате полезни знания за малко познати животински видове, оцелели още от ерата на динозаврите.

За вас избрахме маршрут, който минава през изключително живописен район. Започва с колоездене от центъра на Русе и продължава през красиви местности по поречието на р. Русенски Лом. Следва гребане с каяци по Дунав, а най-издръжливите ще изминат последния етап от триатлона с тичане. По трасето ще има препятствия, които ще разкажат символично за проблемите на реките и работата на WWF за справянето с тях.

Част колоездене – 45 км
Част гребане – 20 км
Част бягане (финал) – 5 км

Всъщност триатлонът на WWF няма състезателен характер. Най-хубавата част от него е, че всички участници печелят. Печелят безценно време сред природата, нови знания за невероятните дунавски обитатели, както и възможност за приятно изкарване на съботния ден с близки и приятели.

Можете да се регистрирате тук: https://forms.gle/KDqGdHeQHG4MxkET8

Ще има 40 двойни каяка, така че 80 души ще имат възможността да вземат участие и в трите компонента на триатлона. Останалите участници ще могат да завършат кръга със своите велосипеди.

Мястото в каяк се запазва при заплащане на таксата за участие. Така че, ЗАПИСВАЙТЕ се бързо!