Нов филм на WWF за есетрите

Филмът на WWF „Eсетрите. Запази дунавското богатство“ е създаден като част от проекта „Съвместни действия за повишаване на осведомеността относно свръхексплоатацията на дунавските есетри в Румъния и България“. Филмът ни напомня, че основната причина дунавските есетрови риби да са толкова застрашени е съкровището, което те носят: техният хайвер. Поради интензивния риболов в миналото, дивите есетрови риби са застрашени от изчезване в Дунав, след като вече са изчезнали на много други места по света.

Филмът предоставя обща информация за състоянието и опазването на есетрите. Той ще бъде предоставен на целевите групи на проекта и други заинтересовани страни, и така ще гарантира, че въпросът за опазването на есетрите ще присъства в ежедневието. Филмът е част от информационния пакет, създаден от екипа на проекта, включващ factsheets, брошури и плакат.

Информационните материали имат за цел да направят проекта видим в риболовните райони. Информационни материали ще бъдат раздавани чрез риболовни инспекции, рибарски сдружения, общини, магазини за риболовни принадлежности и други.

Можете да гледате филма на български тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *